81 dnů do Vánoc ♥

Rybí polévka s osmaženou houskou

29. září 2010 v 18:08 | *PeťulQa* |  Jídla
v-a-n-o-c-e.blog.cz
Suroviny pro 4 osoby:
1 - 2 kapří hlavy, ocas, vnitřnosti, 200 g kořenové zeleniny, 60 g másla, sůl, pepř, 60 g hladké mouky nebo krupičky, muškátový květ, housky nebo chléb

Postup:
Rybí hlavu a ocas pečlivě očistíme a opereme. Hlavu zbavíme žáber. Všechno zvolna rozvaříme. Vnitřnosti zbavené žluči a pečlivě oprané uvaříme zvlášť. Poté polévku procedíme. Kořenovou zeleninu nakrájíme najemno. Osmahneme ji na másle. Z kostí obereme maso a spolu s vnitřnostmi (jikrami nebo mlíčím, játry a slezinou) je přidáme k zelenině. Vložíme do 1 ½ litru vývaru, přisolíme, opepříme a vaříme doměkka. Zahustíme světlou jíškou nebo krupičkou a pozvolna vaříme dalších 5 minut. Hotovou polévku okořeníme muškátovým květem. Můžeme také přidat nasekanou petrželku. Podáváme s osmaženou, na kostičky nakrájenou houskou nebo chlebem.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.